Home
Voorstellingen Seeftheater
RESERVATIE
Praktisch
Geschiedenis
Productieoverzicht
Wie is wie ?
Inschrijving Nieuwsbrief
Contact
Links / Rechts
Members Only


 


Geschiedenis

39 jaar geleden is het Seeftheater ontstaan uit een groep enthousiastelingen die buurthuis "de gasstraat" als uitvalsbasis hadden.. Zij legden toen de kiem voor wat het Seeftheater vandaag de dag is.

 

De allereerste productie van het Seeftheater heette "Gasstraat 14" , en werd gespeeld door Fonne Bal en Roger Vermeulen in het achterzaaltje van het buurthuis. We schreven toen 1980.

 

Ook "Stuyvenberg, dat is niet erg",(1981) werd nog in de Gasstraat gespeeld. Het was een geëngageerd stuk over wantoestanden die in die tijd in het gelijknamige ziekenhuis gebeurden, van de hand van Eric Vlaminck, die meteen ook de eerste regie voor zijn rekening nam. Het stuk werd later overgenomen door het Brialmonttheater ( Brussel) en heette daar "Om dood te vallen".

 

Na die periode werd er actief op zoek gegaan naar een geschiktere zaal om te spelen, en die werd gevonden in het pand aan de Diepestraat 34. De huidige zaal diende vroeger als "zetelgarnierderij", en was in erbarmelijke staat. Dak zo lek als een vergiet, wegzakkende muren, geen sanitair of verwarming...Maar met veel goeie moed en een stevige portie naïviteit werd daar de eerste steen gelegd van het huidige Seeftheater. Anderen namen de fakkel van Eric Vlaminck over en bouwden verder aan "het Seef".

 

Elk jaar werd en wordt er aan de infrastructuur gesleuteld, en werden de producties jaarlijks sterker, beter ...
Tot aan het niveau dat we vandaag bereikt hebben.

 

Het Seeftheater brengt jaarlijks een 70-tal voorstellingen, van een kwaliteit die gezien mag worden. Herkenbaar theater, waar een lach vaak niet ver weg is. Maar ook het ernstiger werk komt regelmatig aan bod.

 

Het Seeftheater dankt zijn succes ook voor een stuk aan de "cafétheater-formule". Je zit in een gezellige zaal aan een tafeltje , met een drankje, en geniet zo van de voorstelling. Voor ons geen stijve bedoening, je kan mensen het best beroeren in een sfeer waar iedereen zich onmiddellijk op zijn gemak voelt. En tot spijt van wie het tegendeel beweert, het Seeftheater was wel degelijk de trendsetter van die cafétheaterformule, en blijft tot nader order met zijn 49 stoelen nog steeds het kleinste cafétheater van Vlaanderen.

 

Het Seeftheater steunt op een schare enthousiaste medewerkers, die er week na week voor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Voorstellingen zijn er elke vrijdag en zaterdag, soms ook op zondag. Voor de juiste data, raadpleeg je best de rubriek "voorstellingen"